ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ. ΠΩΣ?

Είναι καιρός να δούμε τα πράγματα με ρεαλισμό και σοβαρότητα ....

Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης του internet δεν μπορούμε πλέον να μιλάμε για "εφεύρεση του τροχού"!
Ειδικά για το σύστημα παραγωγής δομικών έργων( real estate), υπάρχουν δύο παράμετροι "λύσεις - κλειδιά" και λέγονται "ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ" και "ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ". Είναι θεσμικά μέτρα τυποποιημένα, δοκιμασμένα και αξιόπιστα για την απαραίτητα διασφάλιση της ποιότητας των έργων (κόστος, χρόνος, επιδόσεις σε ότι αφορά ασφάλεια και αντοχή τεχνικών παραμέτρων στο χρόνο). Δυστυχώς και τις δύο παραπάνω παραμέτρους μέχρι τώρα τις έχουμε υποβαθμίσει και κακοποιήσει σε αυτή τη χώρα. Το τραγικό είναι πως ακόμη και στην περίοδο οικονομικής κρίσης που διανύουμε, όπου η ανάπτυξη και αξιοποίηση ακινήτων φαίνεται να είναι προτεραιότητα για την ανάκαμψη της αγοράς, συνεχίζουμε να αδιαφορούμε.


Προσωπικά, την τελευταία 15ετία, προσπαθώ να περάσω τα απαραίτητα μηνύματα από τη διεθνή πρακτική εμπειρία που έχει δώσει γόνιμες λύσεις εδώ και αρκετά χρόνια. Σχετικά, παραπέμπω σε ειδικά άρθρα που κατά καιρούς έχω δημοσιεύσει ή ανακοινώσεις σε ειδικές εκδηλώσεις κατά το παρελθόν. Χαρακτηριστικά σημειώνω τις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:
http://www.gkoutinas.gr/sites/default/files/poiotita%20eggyhsh%20kataskeues.pdf και http://www.gkoutinas.gr/sites/default/files/ergaleio%20anaptiksis%20akiniton.pdf