Ιούνιος 2012

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ & ΕΥΘΥΝΕΣ

Όλα τριγύρω αλλάζουνε μα όλα τα ίδια μένουν!

 

"Η σύγχρονη εποχή της πληροφορίας και της επικοινωνίας μας επιβάλλει να υιοθετήσουμε θεμελιώδεις αρχές, δοκιμασμένα πρότυπα και τυποποιημένες λύσεις της ευρωπαϊκής αγοράς"

Η παροχή υπηρεσιών ασφαλιστικής διαμεσολάβησης (Μεσίτες, Πράκτορες, Σύμβουλοι Ασφαλίσεων) στην Ελλάδα, πάντα υπολειπόταν και δυστυχώς συνεχίζει να υπολείπεται σημαντικά του ευρωπαϊκού επιπέδου. Ακολούθησε και δυστυχώς συνεχίζει να ακολουθεί το συρμό της αγοράς με κύριο χαρακτηριστικό την έλλειψη παιδείας και αρχών επαγγελματικής δεοντολογίας με εύλογη συνέπεια την έλλειψη αξιόπιστων και ποιοτικών υπηρεσιών. Υπό την πίεση ωστόσο των ευρύτερων εξελίξεων τα πράγματα αλλάζουν.

"ΕΥΘΥΝΗ". ΖΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΥΝΟΟΥΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρέπει να ασφαλίζεται στο βαθμό που είναι ασφαλίσιμη!

Η Ευθύνη, ειδικά σε περίοδο πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής κρίσης είναι ίσως το μεγάλο ζητούμενο. Η όποια προσωπική, επαγγελματική ή επιχειρηματική ευθύνη θα πρέπει καταρχήν να διερευνάται και να αντιμετωπίζεται με την έννοια της υποχρέωσης για επιτέλεση καθήκοντος με επιμέλεια και τήρηση των Νόμων και των Αρχών που διέπουν την εύρυθμη λειτουργία του πολιτικού – κοινωνικού και οικονομικού συστήματος (responsibility). Παράλληλα όμως η όποια Ευθύνη θα πρέπει να συνεπάγεται και την υποχρέωση για ανάληψη των ενδεχόμενων ζημιογόνων συνεπειών που μπορεί να προκληθούν από αμέλεια, λάθος ή παράλειψη κατά την εκτέλεση του καθήκοντος (liability).