Νοέμβριος 2020

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

Προϊόν της ΚΟΥΤΙΝΑΣ ΑΕ με χαμηλό κόστος & αξιοπιστία Lloyd’s

Δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική εφημερίδα nextdeal.gr, 04/11/2020.

Είναι γνωστό πως η πανδημία κορωνοϊού δημιουργεί νέες πρακτικές στις εργασιακές σχέσεις και νέες τάσεις στο σύγχρονο επιχειρείν με διαφορετική αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού. Είναι όλο και πιο συνήθης η εκχώρηση υπηρεσιών σε ανεξάρτητους Υπεργολάβους (Subcontractors/ Subconsultants) η εξωτερικούς Συμβούλους (Freelancers) οι οποίοι προτιμούν την ανεξάρτητη σχέση εργασίας αναλαμβάνοντας φυσικά σχετικό "ρίσκο". Σε μια τέτοια περίπτωση η Επιχείρηση αντί να προσλαμβάνει νέα στελέχη ως υπαλλήλους, προτιμά να χρησιμοποιεί υπηρεσίες από ανεξάρτητους Συνεργάτες - Σμβούλους (Freelancers), ενίοτε πληρώνοντας κάποια μεγαλύτερη αμοιβή αφού δεν επιβαρύνεται με εργοδοτικές εισφορές. Αντίστοιχα ο Εργαζόμενος έχοντας πλήρη ανεξαρτησία και δική του επαγγελματική έδρα, μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες και σε διαφορετικούς Εργοδότες ακόμη και σε διαφορετικές χώρες.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

Παράγων εκσυγχρονισμού η Ασφάλιση

Δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική εφημερίδα nextdeal.gr, 27/11/2020 & στην εξειδικευμένη Πύλη Ενημέρωσης ypodomes.gr, 17/12/2020.

Πρόσφατα τέθηκε στη δημοσιότητα η ειδική Έκθεση Εμπειρογνωμόνων για την οικονομία η οποία συντάχθηκε από επιτροπή με πρόεδρο το νομπελίστα καθηγητή κ. Χριστόφορο Πισσαρίδη και παρουσιάζει ένα συνεκτικό σχέδιο ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία. Οι δράσεις που προτείνονται βασίζονται σε ανάλυση ευρύτερης πρακτικής εμπειρίας και εξειδικεύονται με βάση τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής οικονομίας, τις πρόσφατες εξελίξεις και τις διεθνείς τάσεις. Μεταξύ των προτάσεων της Έκθεσης χαρακτηριστικά αναφέρεται ένα τρίτο σύνολο δράσεων για τη βελτίωση των υποδομών, μέσω δημόσιων επενδύσεων και κινητοποίησης ιδιωτικών κεφαλαίων. Ειδικότερα, επισημαίνεται ρητά η ανάγκη εκσυγχρονισμού του συστήματος σχεδιασμού και υλοποίησης δημοσίων έργων.